Main picture

Bestill din

opplevelse

Skipass >
0NOK
Skileie >
0NOK
Skiskole >
0NOK
Totalt:
0NOK

Fjell og fjord

Geilo er et flott utgangspunkt for å oppleve både fjell og fjord i ferien!

Eventyrferden

Opplevelser mellom Oslo og Bergen. Ta Eventyrveien! Mellom ville fjell og fosser, padling i grønne dype fjorder, til smaken av nystekt ørret. Spennende parker og badeland. Et eventyr som varer lenger enn sommeren.

Fjordpass

Fjordpass er et fordelskort for familier og kan benyttes av inntil 2 voksne og 2 barn inntil 15år. Passet kan lastes ned her eller som app til smarttelefon.
Se mer på www.fjordpass.no

Rallarvegen

Ta sykkelturen langs Norges flotteste sykkelvei. Rallarvegen går fra Haugastøl, over høyfjellet og ned til Sognefjorden til Flåm, en strekning på til sammen 86 km. Nyt naturen og de verneverdige bygningene langs Rallarvegen.
Du kan lese mer om Rallarveien her

UNESCO Verdensarvliste

Opplev verdens lengste og dypeste fjorder på planeten, med utallige fossefall og friflytende elver. Se seler og delfiner hvis du er heldig, og gamle norske forlatte gårder på veien. Det kulturelle og mest fascinerende syn er komplett. Du vil finne dramatisk landskap i Nærøyfjorden bare 90 min unna Geilo.
“This place is wonderful: living traditional culture, wonderful landscape, not crowded. I am very happy with how this destination is managed. Excellent environmental quality, local people involved in a very smooth way.”
- Panellist Eduardo Nycander from UNESCO, Rainforest Expedition.

Norge i et nøtteskall®

Bli med på en reise gjennom noen av de vakreste landskaper i Fjord Norge; opplev Bergensbanen, Flåmsbanen, Aurlandsfjorden, Nærøyfjorden og den bratte Stalheimskleiva. Dette er den mest populære rundturen i Norge og tar deg gjennom vakker natur. Bergensbanen er Europas høyeste. Flåmsbana viser deg fjordene. Turen varer mellom 1 til 3 dager, avhengig av dine preferanser. Man kan både starte og ende turen på Geilo. Eller man kan ta et stopp på Geilo på turen mellom Oslo og Bergen. Transporten inkluderer lokal tog/regional tog/turist båt og buss. Turer med start/stopp Geilo og mulighet for stopp på Geilo kan kun kjøpes via NSB stasjoner og kundetelefon 815 68 222.
Les mer om Norge i et Nøtteskall®

Flåmsbana

Fra Myrdal stasjon går du ombord i toget på Flåmsbana. Her starter en uforglemmelig togreise. Toget kjører sakte nedover, og med utsyn til de bratte fjellsidene er det vanskelig å fatte at det er mulig å ta toget på denne strekningen. Vel nede i Flåm er det tid til å spise og gjerne besøke Flåmsbanamuseet før reisen fortsetter videre med båt utover Sognefjorden…
Les mer om Flåmsbana

E.K.T Langedrag

Ligger 1000 moh, og er en naturpark/fjellgård med rundt 25 forskjellige dyreslag. Turen tar ca. 45 min med bil fra Geilo. E.K.T. Langedrag Naturpark ligger idyllisk til med fin utsikt over vann og fjell. På tunet kan stor og liten oppleve nærkontakt og kos med dyrene. I naturparken kan du studere ulv, gaupe, polarrev, villsvin og reinsdyr på nært hold. Dette er en flott opplevelse for barnefamilier.

Vøringsfossen

Vøringsfossen er Norges mest besøkte naturbaserte turistattraksjon. Fossen har en total fallhøyde på 182 m, hvorav 145 m er fritt fall. Den beste utsiktsplassen er ved Fossli Hotel som ligger på toppen av Måbødalen, ca. 20 km fra Eidfjord sentrum. Ta av Rv 7 ved avkjørselen til Fossli Hotel/-Vøringsfossen.

Hardangervidda Natursenter

Det moderne mennesket og naturen. Senterets formål er å samle og spre kunnskap om samspillet i naturen.
Supervideografen er en panorama-kino, bygd i samarbeid med Ivo Caprino, som også har laget filmen som blir vist der.
Beliggende ved foten av Vøringsfossen, 60 min med bil fra Geilo.
For åpningstider og priser, Hardangervidda Natursenter

Flytur

Hvis du ønsker å fly direkte fra Oslo til Geilo, Ustedalsfjorden, koster dette 9200,- kr for 4 personer.
Du kan velge noe etter dine egne ønsker. Men Fonnafly har forslag til forskjellige turer. Et eksempel er:
Fly med Fonnafly fra Geilo over Hardangervidda, forbi Hårteigen, over Folgefonna og til Rosendal. I Rosendal vil det være mulighet for et besøk, en guidet tur og en lunsj på Baroniet. Det er en 1,5 km fra landestedet til Baroniet, og det er mulighet for å bli transportert i en hestevogn.
Sesong: sommer og høst
Tid: Flytid 55 min, pluss 2 timer i Rosendal
Pris: fra Geilo til Rosendal og tilbake ca 9200,-
Fonnafly, tlf: 67 10 50 50

Brevandring

Opplev klar blå is!
Is vandring på Hardangerjøkulen er organisert som dagsturer fra Geilo for grupper. Hardangerjøkulen er Norges sjette største isbre og ligger 1680 meter over havet. Tog fra Geilo til Finse. Etter 1,5 times gåtur, vil du komme til isbreen. Her vil du få alt av nødvendig utstyr. Lær om isbreer fra guiden under turen. Disse turene er kun arrangert hvis 8 personer eller mer melder seg på. Aldersgrense 12 år.
Tog fra Geilo daglig kl 10:15 – til Finse 11:10
Tog tilbake fra Finse daglig 18:19 – til Geilo 18:59
Booking: Finsehytta tel 56 52 67 32 (mobil 95 90 53 53 / 90 84 15 99)
Min. 8 personer

SIMA KRAFTVERK – Eidfjord

”Lyst til å oppleve og se hvordan et kraftverk er, og hvordan Sima ble til?”
Sima kraftverk er et av de største og flotteste vannkraftverkene i Europa.
Stasjonshallen ligger 700 m inne i fjellet, og er 200 m lang, 20 m bred og 40 m høy, den blir bl.a. brukt som konserthall og ballett scene.
Kontakt turistkontoret for nærmere informasjon, på tlf. 53 67 34 00.

Bjørneparken

Det finnes 5 bjørner i parken, og andre dyr som elg, pinnsvin, rådyr og husdyr.
Parken ligger 90 min fra Geilo med bil på Rv7 mot Oslo.
Les mer om Bjørneparken

Middelalderparken

Mystikk og religion ved overgangen fra norrøn til kristen tro er tema for et besøk i Middelalderparken og Gol Stavkyrkje. Stavkyrkjen er en tro kopi av originalen fra 1200-tallet, som i dag står på Norsk Folkemuseum. Utstillingen Vikingenes Guder er en rekonstruksjon av et gammelt høvdinghus fra 800-tallet. Med tablåer, store treskulpturer, bilder og tekster beskrives og forklares vikingenes guder og veien mot kristendommen.
Middelalderparken ligger 45 min fra Geilo med bil. Parker ved Gol sentrum. Følg skilting gjennom hytteparken. Kryss elva og følg stien til inngangen.

Norsk Villakssenter

Norsk Villakssenter ligger innerst i Sognefjorden ved Lærdalselva, en av de mest kjente lakseelvene i Norge. Senteret gir de besøkende innsyn i livshistoria til Atlanterhavslaksen, forvaltinga av de ville laksestammene og tradisjonene omkring laksefisket.

Aurlandsdalen

Her møtes østland og vestland i et vakkert fjellområde. Kontrastene i landskapet er store, alt fra goldt steinlandskap til frodige, dype daler, mektige fjell og buldrende fossestryk. Denne turen kan gås i flere varianter. Med bil tar det ca 2 timer til Aurlandsdalen fra Geilo.
Les mer om Aurlandsdalen